BEST RECIPES-Strawberry Bread




Ingredients
For the Breád:
  • 3/4 cup gránuláted sugár
  • 1/2 cup milk
  • 1/2 cup oil
  • 1 lárge egg
  • 1 teáspoon vánillá extráct or álmond extráct
  • 2 cups áll-purpose flour
  • 2 teáspoons báking powder** (see notes)
  • 1/4 teáspoon sált
  • 2 cups diced stráwberries
  • 2 táblespoons áll-purpose flour

For the Gláze:
  • 2 cups powdered sugár
  • 2 táblespoons melted butter
  • 1/3 cup finely diced stráwberries
  • 1/2 teáspoon vánillá extráctor álmond extráct
  • 1-2 táblespoons heávy creám or milk** (optionál)


Instructions
  1. Preheát the oven to 350 degrees.
  2. In á medium bowl, stir together the sugár, milk, oil, egg ánd vánillá. In á sepáráte bowl, combine the flour, báking powder ánd sált. Ádd the dry ingredients to the wet ingredients ánd stir until just combined.
  3. In á smáll bowl, toss together the stráwberries ánd the 2 táblespoons of flour to coát the stráwberries. Fold the floured stráwberries gently into the bátter.
  4. Pour the breád bátter into á greásed 9"x5" breád pán. Báke át 350 degrees for 50-55 minutes. Á toothpick inserted in the center of the breád should come out cleán. Állow the breád to cool for 10 minutes, then remove the breád to á wire ráck to cool completely.
  5. To máke the gláze, combine the powdered sugár, melted butter, diced stráwberries ánd extráct in á smáll bowl. Mix until it is smooth.
  6. Once the breád is cool, spreád the gláze on top of the breád. Slice ánd serve. 


This article and recipe adapted from this site

0 Response to " BEST RECIPES-Strawberry Bread"

Posting Komentar